idea dan lukisan:rahmanraof
medium:marker dan pen hitam artline

Assalamualaikum dan salam sejahtera pada semua geng-geng aku yang selalu menjenguk kat blog yang tak seberapa ni, kartun ni aku ilhamkan pagi td masa sampai ofis, terus aku capai pen lukis, scan dan publish, mungkin  kartun ini terakhir menjelang hari raya, cerita budak ni mengacau dodol nk raya, aku ada gak pengalaman kacau dodol mmg penat gile, klu sorg mmg tak larat sebab makin lama makin berat nk kacau, hehehe..Raya kali ni aku raya kat Tanjung Karang, Selangor, kampung mak aku..kat sana konfem kena kacau dodol punye..tapi tak pernah la dalam sejarah aku kacau dodol jadi cam budak itam ni..

Sempena bulan Syawal yang akan tiba, aku menyusun 10 jari memohon maaf zahir dan batin kepada semua rakyat Malaysia yang mengenali aku, halalkan makan dan minum, Akhirkata, Selamat Hari Raya Aidilfitri, berhati-hati di jalan raya dan ingatlah org yang tersayang..Jemputlah datang rumah ek..hehe..

rahmanraof



24 comments:

amykamen555 said...

hahaha.. tetiba aku dpt idea plak..
patut ko lukis yg ni bdk itam ni masih putih. Bila dodol tertumpah tu yg terkene sumpahan jadi itam terus. Mcm symbiote spiderman hitam tu. hehehehhe.

Best!

rahmanraof said...

amykamen555
best gak idea tu..hehehe..nnt aku nk kena buat asal usul budak itam ni plak..

bem69 said...

Asal usul ayam vector detail takde ke? hahahah

rahmanraof said...

bem69
huhuhu..gile la, peristiwa vektor ayam detail tu benar2 mengajar aku supaya belajar menrancang design..berfikir secara rasional sebelum membuat design..aku tak tau kat mana aku letak vektor ayam tu..dh kena sembelih kot..buat rendang ayam..

putrizmia said...

huhu..dh ler itam tertumpah lak dodol tu kat dia lg ler bertambah pekat hitamnyer...hahahaha..kesian sungguh!!

rahmanraof said...

putrizmia
hehehe..dh nasib badan

bem69 said...

ayam tu ayam yang penting pasal mengajar kau haha. Tapi memang la, lama gila ko layan ayam tu, sangat rajin.

rahmanraof said...

rajin la baru-baru kerja MMSC..hehehe

Suki Cida said...

Hye... selamat hari raya...nice blog

rahmanraof said...

huhu..selamat hari raya..tq

meo188 said...

slmt hari raye. slm kenal. :p

rahmanraof said...

selamat hari raya, selamat berkenalan..jemputla dtg lg

Kalamtimur said...

Salam Aidilfitri. Best juga kartun Budak Itam.

rahmanraof said...

salam aidilfitri, TQ2, kartun ko pn best gak ..

hanafana said...

Salam ziarah..
sgt chomel..
wa..chomel gilee~~

INDRA QIRANA said...

idea ko best, polishkan lagi, bleh jadi famous ni he he

Sri Diah said...

Salam Aidiltri dan terima kasih kerana berkunjung ke blog saya. Semoga Ramadan ini akan memberi rahmatNya untuk kita.

azhar said...

menarik budak itam nih..

buat animation pon besh nih!..


,,,salam idulfitri

rahmanraof said...

hanafana
budak itam ni comel hehhe..hitam pn comel ek..

indra kirana
TQ, aku akan detail kan lg artwork budak itam ni, aku akui mmg kualiti kurang, aku buat budak itam ni ntuk enjoy serta mengisi masa lapang..lama tak lukis tangan keras nnt, ntuk famous tu, tak kot..sapa la aku..

sri diah
TQ jgk sudi melawat blog aku ni..nnt aku lawat blog ko lg ek..

azhar
em, aku pn terfikir cmtu..cuma takde masa je nk lyn flash..nnt aku usahakan ek..

Aku Sebutir Pasir said...

cite budak itam ni dgr masa time skolah dulu, kecik2 lagi.. kt skolah mmg famous gile citer budak itam ni. truskn brkarya dgn idea2 menarik, nnt da byk2 leh publish dalam bntuk buku..

Anonymous said...

en. rahman, cuti 2 bulan ke...lama tak update

amykamen555 said...

mana pi bdk itam ni.. jgn malas man! tuntun ilmu hitam plak bdk hitam ni.. nk putihkan kulit blk agaknya.. dok bertapa dlm rumah.. takleh kene panas. hihihi

putrizmia said...

oit rahman..mana ko menghilang nih..lama ko x update blog ni..xkan cuti dan mood raya x hbs lg kot..wei org dh abis raya la...aku dh update la fs aku..ko tgk la nk sgtkan tgk bos aku...ha tgk la puas2 kat fs aku tu..ko tu pun bila nk up date fs ngan blog ko ni....

rahmanraof said...

anonymous
aku cuti sakit la..huhuhu..

amykamen
aku g betapa kat gunung kempas la..hahah..jap lg aku buat artwork la..hihihi

putrizmia
dah ada ek, tp aku tak nk gambo bos ko, aku nk pizza 30 kotak..