adobe photoshop dan wacom

ARTWORK LAPOK

Assalamualaikum dan salam sejahtera geng semua, memula sekali aku nk mintak maaf sebab lama tak update blog ni, aku rasa ada sebulan lebih, aku beraya dari Hari Raya Aidilfitri hingga ke Depavali ,ni pun mood raya ada lagi ni,tp aku tahan je, hehehe..Sebenarnye aku sangat sibuk dgn tugas hakiki aku sebagai pereka kat Filem Negara Malaysia.

Setakat ni, aku masih belum lagi menghasilkan apa-apa karya sejak demam raya melanda diri aku, apa yang ada untuk ialah satu karya lapok tahun 2006, Digital painting yang aku hasilkan masa aku kerja kat MMSC suatu  masa dulu, Sebenarnye aku ni memang tak reti lukis potrait,tapi entah cmne masa ni nak sangat lukis gambo awek ni..
Potrait ni aku rasa karya yang ke-2 aku hasilkan menggunakan wacom..artwork yang pertama tak tau aku letak mana..hehe..

Aku juga nk berterimakasih kepada sahabat aku, amykamen kerana memperkenalkan dan mengajar aku teknik menghasilkan digital painting ni, selain banyak mengajar aku dlm bidang ilustrasi, Sorang lagi sahabat  ialah mozorro, sangat banyak membantu aku dalammenghasilkan karya terutama sekali multimedia, Mereka berdua ni memang  bagi aku semangat untuk terus berkarya sampai ke akhir hayat..tak tau camne nk balas jasa korang berdua..

Sebenarnya kalau boleh aku nk sebut semua orang-orang yang menjadi perangsang untuk aku berkarya selain mereka berdua, terutama sekali kepada pengunjung blog aku ni..kalau aku sebut mmg sampai hari gawai tahun 2020 pun tak abis,terimakasih atas sokongan kalian semua, Assalamualaikum... 

Terus berkarya!!

rahmanraof




14 comments:

meo188 said...

Awek ni inspirasi jg ke?

rahmanraof said...

yup! awek ni inspirasi penting aku..hihihi..segan nk ckp sbnrnye..hikhik..

Nik said...

ecehehh...kelapa dan orkid betul la ko ni...saya nak balik duit saya

Jard The Great said...

pergghh... Keja kat filem negara rupenyer. Aku x nampak ko pn ari tu. Hmm...

rahmanraof said...

nik
best tv comercial tahun ni..hahaha..kelapa dan orkid baik untuk rambut...nak baik duit saya!!

jard the great
a'ah ek knape ko tak nmpk aku, tp knape aku pn tak nmpk ko gak?

amykamen555 said...

ececece... musim upload gmbo girlfriend kot skrg ni.. hehehehe... ada style best aku nk try paint over technique ni... buat cam style artis taiwan atau cover2 novel cina.. mcm ala2 softpastel gitu. try la.. layan gak. aku blom try lg.. lukis gmbar awek, mmg chantek. try guna brush yg blured edges.. nanti aku try la.. kalau jadi aku bgtau camner step dia...

btw.. thanx mention nama aku. Kita dua mmg tag team dari zmn blaja kot... hahahahha

putrizmia said...

arghhh!!!tensen tul aku ngan ko ni rahman...x abis2 mintak mkn kat aku..huh...nnt kalu aku anta betul2 termuntah ko nk perabihkannya br padan muka ko...huh gambo awek nmpk!!!!!malu nk mengaku konon...eleh..hehehehe...

rahmanraof said...

amykamen
tunggu la nnt aku nk beli wacom nnt, baru leh buat digital painting best2,ooo..cm painting jepun ek..aku minat stail tu..bg la website ape yg ko ada tutorial dia..

a'ah ek, mmg pn kt tag team yg baik, sbb kt byk explore sesama dari zaman study dulu..yg paling best time buat projek pak mat shin chan, daripada skecthes kat tepi jalan, lukis sama2, kongsi kaler n brush..masa anto sampul surat dgn tulisan yg sama, resultnyeee...markah sama..wakakaka..kelakar zaman blajo..

putizmia
mmg aku dah berpunyaa..takde can la korg suma..hahahah..cam best je aku ni,

apapun aku nk ko anto piza 5 tingkat kat ofis aku, aku dh bg alamatkan aritu..

nellynazir said...

raman..kuruskan muka jie tu..ko nih..elok2 jie kurus ko tembamkan..:D

neway..good work..

armmean said...

ade citer gak tu di sebalik potret awek ni..hehe..aweks misteri...hihihihi...

rahmanraof said...

nellynazir
TQ, ni gambo masa dia diploma la..huhuhu

armmean
ko ingat ni potret cite seram ke? hehehe..

Zid said...

Salammmmm! Yah, aku kat sg... takdela power mana... dah lama tak buat work. Byk kerja gila adusss...

INDRA QIRANA said...

lawa sumber inspirasi ko...teruskan bekarya

bem69 said...

Lawa ko buat skin tone dia, aku portrait tak penah nampak natural.