idea dan lukisan:rahmanraof
medium:marker dan pen hitam artline

Assalamualaikum. karya diatas hasil contengan di kala kebosanan pagi tadi, aku rasa ni kali pertama aku buat komik tanpa dialog, susah gak nk bagi org faham, tak tau la korang paham ke cite lawak lucah aku ni..aku harap akan dapat hasilkan beberapa lg lawak cmni..

Moral daripada komik di atas, bila melakukan sesuatu berfikir panjang skit,berfikir menggunakan akal, bukan nafsu, jangan main terkam je macam budak itam tu, tak pasal-pasal minum air mineral asli..hahaha..

Salam Ramadhan,

rahmanraof


14 comments:

Ayoh Nik said...

wou...nice try...
ni bagus ni...tp jgn tuuttt sgt...
tp elok ko teruskan ni...adegak bahan ketawa free kitorang layan komik ko...mana la tahu leh keluarkan dlm media cetak plak kang...leh la aku join

rahmanraof said...

heheh..thanx for ur support,ko bile lak nk buat animation ko tu..seronok gak lyn katun cmni..hehehe

R@duan said...

Good idea ( air dia ).
Buat lagi siri yang ke 2,3,4,5,6,7,8,9,10....seterusnya. I follow...

Irdina said...

kelakar sungguh...hidup seni demi nusa dan bangsa....

amykamen555 said...

bagus!
aku rasa ni komik pertama ko lukis.
buat je terus series ni, guna character yg sama tp citer yg berbeza. kalau tanak lukis panel bnyk2, lukis 3 panel style comic strip dlm gempak tu.. layan!

cik anum said...

hai.
thanks sbb lalu kat blog saye.
tu mmg daun pokok.. bukan effect photoshop :)

Kelapa Nyor said...

part tut yg membuat mateni tak berkedip.. agak aneh ler... hehehe.. keep it up..

lulu jr said...

huh, kreatif!
:)

amykamen555 said...

post lagi artwork!!! cuti dok kg jgn malas.

rahmanraof said...

bagila aku rehat jap, hehehe..aku aku sampai kl terus aku buat artwork..tq sbb bg semangat berkarya..

M1N4M1 said...

ni namanya air recycle..haha cun aku suka

pandagumuk said...

gile la.air pure :D

cronstudio said...

Idea yang bagus..jangan berenti, teruskan berkarya!!!

rahmanraof said...

min4mi
bukan takat kertas je bleh recycle kan, air pn leh gak

pandagumuk
yup air mineral asli, yd xde dijual di kedai

cornstudio
tq corn, aku akan try maintain cite ni..hehehe