SALAM MAAL HIJRAH & SELAMAT TAHUN BARU 2009

Assalamualaikum, Selamat menyambut Maal Hijrah 1430 dan Tahun Baru 2009 aku ucapkan kepada semua. Blog ni pn dah bertukar wajah sempena tahun baru ni. Soalan feveret tahun baru, mesti tanya azam baru..so ape azam korang tahun 2009?

Aku tak reti nk membebel byk2, kali ini aku nk kongsi design logo PERGURUAN SENI SILAT SELIGI TUNGGAL JOHOR, aku bkn terer pn design logo sbb masa kat UiTM, aku bkn major in corporate design, aku major in illustration, sikit-sikit leh la.ok la , sekian ntuk kali ini,enjoy!!

rahmanraof

15 comments:

~~Noli said...

owh silat..tpusing2 anak mata duk bace tuh..hukhuk

amykamen555 said...

logo ni bkn yg dulu ko design tu ke?

rahmanraof said...

noli
baca tulisan khat ke baca yg kat bulatan tu,hehehe..demi menjaga prinsipal of design..aku terpaksa membuatkan org terpusing2

amykamen555
mmg la aku design sekali dulu, cepat plak tukar logo lg, biasa la tahun baru..suma nk tukar..

armmean said...

ooo..patut la, org selalu ckp..nanti kang aku seligi kepala ko..hehehe..

rahmanraof said...

armmean
klu ko taktau bentuk seligi, kat logo tu la..nk tau rasa dia cmne, aku leh bg ko...hahahha..

Nik said...

ni pertubuhan seni silat seligi ni da lama ujud ke baru ujud...sape pengasasnyer...ko ker...
tah tah ko mahagurunya ekkk....seligi kang...ahu ahu ahu

rahmanraof said...

ayoknik
setahu aku, Perguruan Seni Silat Seligi Tunggal ni mula di indonesia, pastu berkembang disekitar singapura dan bertapak kat jb tahun 1992,hehee..hidup silat melayu!!!Allahuakhbar!!

s.h.e.i.l.a. said...

abg rahman, thx view blog kita. neway, nk mintak pemisyen kita nk letak blog abg in my blog list. bleh kann? =)

rahmanraof said...

tq2,cik sheila,bleh2, nk permisen mendenye amik je, heheh..

armmean said...

saudara rahman,sy nak tahu, yg mungkin byk lg sy tak tahu, pertubuhan ni bedaftar under pesaka ker..x penah dengar pun.. br datang dr tanah jawa ka?

rahmanraof said...

mmg berdaftar bawah PESAKA, dorg ni aktif kat sekolah2 sekitar jb..nape nk masuk?

Tuhfat al-Nafis11 said...

seligi ngan sekeh kan sama armmean..kang aku sekeh dahi kang..apapun bahaya jugak silat nii... tuan rumah nii tok guru silat ker

rahmanraof said...

a'ah ek, seligi ngn sekeh tu cm sama, tak perasan lak aku, aku mana reti nk silat2 ni, sapa nk lawan aku, meh aku tembak je ngn senapang gajah..hehehe

armmean said...

ehhh....berapa lama nak seligi je daaa..

lanterajiwa said...

salam tuan tulis… tumpang promote tee-shirt ya… =)

T-Shirt Kenangan PERISTIWA PERDANA BULAN MAC

(1) T-SHIRT ANTI PPSMI ( RM30 termasuk biaya pos )

(2) T-SHIRT JANGAN BUNUH BAHASA IBUNDA ( RM25 termasuk biaya pos )

(3) T-SHIRT SIDANG TERGEMPAR DUN PERAK ( RM25 termasuk biaya pos )

(4) T-SHIRT KERANDA 152 ( RM25 termasuk biaya pos )

http://lantera-jiwa.blogspot.com/2009/03/t-shirt-kenangan-peristiwa-perdana.html